Hvis jenter blir spurt rett ut: «Har du opplevd seksuell trakassering, blir svaret som regel nei. Men hvis de blir spurt om de noen gang er blitt slått på rumpa, blitt kalt hore eller klådd på uten å ville det? Da blir det noe annet.
Elisa, 16 år

Det finnes mange myter om seksuell trakassering og noen myter om oss.

«Gutter er gutter og gutter har hormoner. Slik vil det alltid være.»
Det er ingenting som tilsier at gutter har mer eller sterkere hormoner enn jenter. Men det spiller uansett ingen rolle: Samme hvor mange kilo
testosteron du enn har, har du ingen rett til å trakassere folk!

«Hva med flørtinga, skal vi ikke ha det gøy lenger?»
Seksuell trakassering er ikke gøy. Det er et overgrep som skaper usikkerhet og som gjør seksualitet til noe skummelt og ekkelt og det har ingenting med flørting å gjøre.

«Er dette en «vi hater gutter»- kampanje?»

Nei. Det handler om at gutter må lære seg å respektere grensene jenter setter, og da gir vi dem samtidig en glitrende mulighet til å flørte på en mer ålreit måte.

«De jentene som blir klådd på liker det jo.»
Alle mennesker vil ha seksuell oppmerksomhet, men ikke fra hvemsomhelst, hvorsomhelst, nårsomhelst og hvordansomhelst. Seksuell trakassering er å tråkke over andres grenser og det er det ingen som liker!

«Jenter som kler seg sexy ber om seksuell trakassering. Det er akkurat som å gå fra et hus ulåst og etterpå klage over at det er blitt gjort innbrudd.»

Ei jente skal kunne gå naken nedover Karl Johan uten at noen har rett til å klå på henne. Jenter skal bestemme hva de skal ha på seg og over sin egen kropp. Å sammenligne det med dumhet som å glemme å låse døra er det samme som å akseptere samfunnets normer om at gutter har rett til å ta for seg. Slike fordommer løser ingen problemer, men skaper en hel haug.

www.settgrenser.no